sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Lupta din interiorul nostru..

.


În interiorul nostru se da o lupta grozava. Si este o lupta intre 2 lupi. Unul este rau. Este orgoliul, furia, invidia, vinovatia, necazul si ego-ul. Iar celalalt este bun. Este dragostea,speranta,bucuria adevarul si credinta. Care lup va castiga? Cel pe care îl hranesti.

6 comentarii:

  1. depinde pe care vrei sa-l hranesti...si de ce ai face-o, daca se merita sau nu. Pentru ca uneori facem lucruri inexplicabile din dorinta de-a arata lumii ca nu suntem doar niste fiinte trecatoare...pentru ca uneori e mai bine sa ai putin din fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  2. cand ajungi in perioada adolescentei incepi sa-i hranesti pe amandoi...ca atunci apar ideile contradictorii:)) ..glumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Singura problema ca in aceasta lupta nu exista un castigator. Pana si "lupul" cel bun poate deveni corupt,un sentiment pozitiv poate fi dus la limita si sa devina destructiv,exemplu cel mai concret ar fi Raskolnikov.Omul e un amalgan de sentimente pozitive si negative,nu va castiga niciodata unul dintre lupi,vor avea victorii,dar batalia e infinita.Nu poti hrani doar unul dintre lupi,e imposibil,hranind adevarul vei ajunge ranit,inevitabil hranesti si tristetea. Orice lucru e format din 2 parti opuse,siorice actiune are doua taisuri.Scuze pentru comentariul anonim dar nu am cont de blogger. Anyway,interesanta perspectiva,I must admit.

    RăspundețiȘtergere
  4. An old Cherokee told his grandson :
    " My son, there`s a battle between two wolves inside us all.
    One si Evil
    It`s anger , jelousy , greed , resentment , inferiority , lies and ego.
    The other si Good.
    It`s joy , peace, love , hope , humility , kindness and truth."
    The boy though about it, and asked :
    "Grandfather , wich wolf wins? "
    The old man quietly replied :
    " The one you feed"
    ....Asta e povestea originala..

    RăspundețiȘtergere